RobBeurseFotografie

Plaat van de maand februari 2023

3 Ber Meeuwen aangepast door Rob
Deze foto kreeg de meeste stemmen (6). Hij is gemaakt door Ber Zonneveld.

Onderstaand de uitgebrachte stemmen en de argumentatie, steeds gevolgd door een beoordeling.

Karin DSCN8519

Nummer en argumentatie

1Siberische tjiftjafWat een bijzondere waarneming.

 

Beoordeling Rob

Hoewel er veel afleiding is door zijn natuurlijk omgeving trekt je oog toch direct naar de vogelPrachig strijklicht. De scherpte is ondanks de ruime zoom, heel goed.Prachtige plaat. Het valt niet mee om deze vogel te fotograferen. Compliment.
Yvonne Micro Universum

Nummer en argumentatie

2   Micro universumVanwege de warme kleuren en de mooie wereld die ik normaal gesproken niet zo zie.
2Micro universum —

Beoordeling Rob

Sterk. De licht/donker diagonaal  vestigt je blik direct op het onderwerp.Het licht geeft diepte en maakt de foto heel spannend.De scherptediepte komt goed uit de verf. Erg sfeervolle foto van een andere wereld waar we allemaal middenin leven maar slechts weinigen zien.
3 Ber Meeuwen aangepast door Rob

Nummer en argumentatie

3MeeuwenZo’n moment.
3MeeuwenJe hoort het geluid van de golven en de meeuwen.
3MeeuwenVanwege de actie en beweging die de foto heeft en doorgeeft.
3MeeuwenMeeuwen
3MeeuwenJuiste moment de plaat geschoten.
3MeeuwenDe meeuwen zijn zo scherp, fantastisch. 

Beoordeling Rob

Het lijnenspel is geweldig. En de diagonaal van de kijker af is een en al beweging.Het licht benadrukt de beweging van de meeuwen maar ook de branding.Juiste scherpte. Juiste standpunt.Sterke foto. Vol van beweging. 

 

4Tom _TRP4928_2

Nummer en argumentatie

4Bomen met donkere en lichte schors zorgen voor een stemmige sfeer.

Beoordeling Rob

Goede verdeling van donker en licht, zowel verticaal als in het onderwerp. Door die doorvoering van donker/licht ontstaat een prachtige diepte.Het licht is hier duidelijk leidend in de compositie.Door de zeer ruime scherptediepte is alles van voor tot achter scherp.De keuze voor zwart/wit maakt de foto nog interessanter. Hij neemt ons bij de hand in een complexe omgeving. Hoe langer je kijkt hoe dieper het bos wordt. Heel mooi.
5 Jan jacob 230218_L1007724

Nummer en argumentatie

5IngelijstIntrigerend, verrassend.
5Ingelijstprachtige weerspiegeling van verval.
5IngelijstVan concreet onderwerp naar abstract beeld.
5IngelijstKwestie van opmerken; titel is origineel.
 IngelijstEerst denk je, wat is dit? Ingelijst. Nodigt uit langer te kijken en te ontdekken. Heel interessant.
5IngelijstEen plaatje om in te lijsten, ik blijf er naar kijken.

Beoordeling Rob

Verdeling is  mooi en consequent. Er ontstaat een mooi patroon waarin je oog lang blijft hangenSchaduwloos licht Het verzorgen van het perspectief is niet makkelijk. Maar het is hier goed onder controle.Sterk beeld. Titel rechtvaardigt de platheid van het beeld
6 Mevon Evenwicht februari1

Nummer en argumentatie

6EvenwichtMooi samenspel van lijnen en reflectie.
6EvenwichtMooi perspectief. Door de verschillende spiegelingen blijf je kijken met de vraag wat er nou gebeurt en waar de man mee bezig is. 
CorrieEvenwichtMooi gezien; de reflectie van de man ‘op de kop’ maakt het boeiend.

Beoordeling Rob

Een geweldige compositie. Het inleidende vlak leidt ons niet alleen van links naar rechts, maar ook naar boven. De regel van derden goed toegepast.Het plafondlicht is nauw verweven met de compositie en geeft de foto een heel aparte uitstralingGoede techniek. Geldt zowel voor de scherpte als het weergeven van de belichting.De keuze voor zwart/wit is heel goed. Geen afleiding door kleur en kleuraccenten die zeker uit het plafond zouden ontstaan. Je blijft lang kijken.

 

Geertje jalon 2- 12 februari 20231

Nummer en argumentatie

7Maakt februari een brug sterk en straf, maart breekt deze weer af.

Beoordeling Rob

Goede verticale en horizontale  compositielijnen. Vanaf de kleine stroomversnelling leidt de rivier je de diepte in onder de brug door waardoor er als het ware meer lagen ontstaan.De lichtweerspiegelingseffecten in het water en op de steenpartij zorgen voor diepte.Scherpte en belichting zijn goed.Een foto die een heel mooi beeld geeft en door zijn compositie en licht een gelaagd beeld laat zien. Het blauwe accent van de brugleuning is interessant.
8 Corrie zeeverkenner - P1053795b

Nummer en argumentatie

8ZeeverkennerZo goed getroffen.
8ZeeverkennerMooie mysterieuze sfeer.
8Zeeverkennergeen argument
8Zeeverkennergeen argument
8ZeeverkennerGeweldig sfeer die deze foto uitstraalt en mooie compositie

Beoordeling Rob

De toepassing van negatieve ruimten zorgen er voor dat alle aandacht naar de boot gaat. Sterke keuze. Samen met de lijn: hek, struik, boot is de balans compleet.Door de mist doet de zon van rechts een voorzichtige poging door te breken en straalt de boot prachtig aan.Goede scherpte en perspectief. Weerspiegelingen perfect.Een prachtige sfeervolle foto waar je een zacht ontspannen gevoel van krijgt iIn de zin van: Wat een geweldig begin van de dag.
Rob Wabi Sabi gipsimperfectie 20230223_125110-bewerkt

Nummer en argumentatie

9Gips imperfectie, Wabi-Sabi 

Beoordeling Rob

GoedgoedredelijkEen poging om wabi sabi te verbeelden en de schoonheid van de imperfectie van zo’n beschadigd beeld te laten zien. Die beschadigingen lijken niet door de tijd, maar door een gebeurtenis te zijn ontstaan. Interessant.
10 THE-Christine ITALIAN-WAY-2

Nummer en argumentatie

10The Italian Way —

Beoordeling Rob

Onderwerp staat centraal maar de omgeving ondersteunt samen met de keuze voor clair obscuur die centraalstelling. Zo ontstaan zowel diagonale als driehoekscompositielijnen.Prachtig clair obscuur.goedEen erg sfeervolle foto. Ik waan me in een caffé barista in Florence.
11 Danny Wachtend op de lente

Nummer en argumentatie

11Wachtend op de lenteEen prachtige gevoelige foto. Heel mooi hoe de takken van het gewei en de bomen één lijken te worden. Het licht is erg mooi, en de kleur heel subtiel, met net wat groene accenten.

 

Beoordeling Rob

Ondanks een rommelig struweel toch een geweldige compositie. Je oog dwaalt over het beeld en wordt door het licht geleid.Mooi schuin tegenlicht, brengt zowel de takken als het hert prachtig in beeld.Top!Een heel sfeervol beeld. Door gebruikmaking van het tegenlicht lijkt het gewei te versmelten met de takken maar blijft overeind. Prachtige foto!

 

Saskia bos groen

Nummer en argumentatie

12Bos groenDit is absoluut mijn foto van de maand. Een heel sfeervolle foto. De silhouetten van de bomen in het nevelige bos en op de voorgrond het net niet te felle groen en de textuur van het mos; heel mooi gedaan. Ook qua compositie erg mooi.
12Bos groenEen mooie compositie en kleurstelling. Het beeld maakt je nieuwsgierig naar wat er verderop te zien is, over dat zachte mos naar boven lopen en dan…
12Bos groenVanwege de sfeer, kleur, en compositie

 

Beoordeling Rob

De keuze voor staand bepaalt de sterke compositie. Een mooie vlakverdeling van beneden naar boven en de scherptediepte is deelnemer aan de compositie. Je oog wordt het beeld ingetrokken. Het licht is heef diffuus, met name als je verder het beeld in gaat. Daardoor heel sfeervolDe techniek goedEen erg goede foto. Je waant je in dat bos. De groene partij op de voorgrond is ‘aanraakbaar’ en de bomen ,wat vager, staan beschermend verder weg.
13. Annette 20230226_154102

Nummer en argumentatie

13Verdwaald

Beoordeling Rob

Sterke strakke compositielijnen waarbij de ronding van de brug een fijne onderbreking is en de inleidende rode brug ons van rechts bij de omhoog stuiterende masten brengt. Het licht komt schuin van achteren en accentueert daardoor alle reliëfjes en de witte vlakken.Goede techniek en het bewijst maar weer eens dat ook met je mobiel het vaak goed fotograferen is.Een prachtige foto die in eerste instantie wat druk overkomt, maar bij wat langer kijken steeds meer  aspecten laat zien.
14 Sagar Size don't matter DSC00769

Nummer en argumentatie

14Size don’t matterDe kracht van de inspanning spat er vanaf.
14Size don’t matterIk heb weinig met sportfoto’s, maar wat een beweging zit hier in! Ter hoogte van de schouders zit er een sterke lijn in, van links naar de bal en terug, maar het voetenwerk is eigenlijk nog boeiender. Die zwart-gele shirts doen ook veel

 

Beoordeling Rob

De spannende compositie leidt ons direct naar het onderwerp: het van inspanning vertrokken gezicht van de  balbezitter. Het licht is goed gecontroleerd gebruikt/ Overbelichting op de huid ligt snel op de loer. Heel goed gedaan.Goede techniek. Het vergt lef om hier te kiezen voor f 2.8. Een geweldige sportfoto waar de beweging en inspanning vanaf spat.
Loes Highlight Delft-6

Nummer en argumentatie

15Highlight Delft

 

Beoordeling Rob

Compositie in een vierkant leent zich hier goed om met de invoerende lijnen naar het verdwijnpunt gecombineerd met de invoerende muren links en rechts, de diepte te laten zien. De belichting vind ik heel goed. Net genoeg om uitgebeten stukjes te voorkomen, maar  ook net genoeg om de publieke belangstelling te laten zien . Techniek is gezien het scherpe en goed belichtte resultaat goed.Een heel sfeervol en vooral kleurig resultaat waarbij de vorm/het beeld voorrang heeft boven de gepresenteerde tekeningen terwijl deze als geheel (presentatie) heel aanwezig zijn. Prachtig gedaan.
16 Hans Oud ontmoet nieuw

Nummer en argumentatie

16Oud ontmoet nieuw

Beoordeling Rob

Het lijnenspel in deze compositie is indrukwekkend. En de van donker naar licht inleiding is goed geslaagd.Het licht leidt de blik van de kijker ‘van oud naar nieuw’.
De donkere lucht sluit goed af.
Techniek is goed. De keuze om de huizenblokken in een schuin perspectief te laten zien maakt de foto spannend.Een fijne foto die de kijker uitnodigt om wat langer te kijken waarbij de titel heel behulpzaam is.
Scroll naar boven