RobBeurseFotografie

Tentoonstelling Bewegen in Leiden

Op initiatief van Paul Mulder, eigenaar van Visser fysiotherapie en sport, hebben 10 fotografen van de fotogroep Foto+ zich gestort op het thema ‘Bewegen in Leiden’. Het resultaat is een prachtige tentoonstelling van 10 foto’s die elk de persoonlijke interpretatie van de fotograaf van dit thema laat zien: herkenbaar bewegen in herkenbaar Leiden.

Bewegen in Leiden

Grote diversiteit een invalshoeken

Wethouder Paul Dirkse opende op 6 mei de tentoonstelling ‘Bewegen in Leiden’. De tentoonstelling laat zien op welke manieren mensen in beweging zijn in Leiden. Hij was getroffen door de grote diversiteit waarop de fotografen het thema ‘herkenbaar sporten in herkenbaar Leiden in beeld hebben gebracht. Dirkse benadrukte de “samenhang tussen bewegen en gezondheid en de mogelijkheden die onze mooie stad Leiden daarvoor biedt”.

Paul Mulder, eigenaar van Visser fysiotherapie en sport op wiens initiatief deze tentoonstelling tot stand kwam, wordt in zijn werk dagelijks geconfronteerd met het belang van bewegen. “Het gaat niet alleen om sporten, maar vooral om in beweging zijn.” Hij was verrast dat de fotografen zoveel diversiteit aan invalshoeken hebben vastgelegd.

De fotografen zelf waren erg content met de grote belangstelling voor hun foto’s en er werd al voorzichtig overlegd over een vervolg.

Ook de Sleutelstad.nl was vertegenwoordigd.
Onderstaand een link (klik op de foto) naar video en artikel op Sleutelstad.nl.
Daaronder een foto-impressie van de openingsbijeenkomst. (foto’s Annette Rozeboom)

Scroll naar boven