RobBeurseFotografie

Ophokopdracht 13 Trompe l'oeil

Om in deze bizarre ophoktijd de ‘verwatering’ van het contact met mijn cursisten tegen te gaan heb ik – op verzoek – het ‘ophokproject’ weer uit de kast gehaald. Steeds zo één keer in de twee á drie weken kunnen ze meedoen met het maken van foto’s of serie’s over en bepaald thema. Met als motto: Zo blijven we desondanks lekker bezig met onze hobby.

Het nieuwe thema is weer een moeilijke. Een echte uitdaging. We storten ons in de wereld van:

Trompe-l’oeil

en dan graag via de perspectivische invalshoek.
(maar het mag ook een vrij interpretatie zijn hoor.)

De appels, handen, planken komen het scherm uit zowel aan de voor als achterzijde, Bloemen wil ik uit het scherm kunnen plukken en de hond springt m’n kamer in. Zoek het in schaduw, groot/klein, scherp/onscherp, perspectief verloop … Maak gebruik van een lijst om je foto.
En denk aan de invalshoeken: architectuur, stillevens, de zuil, het schilderij…
Maar, hoewel ik aandring op die perspectivische invalshoek, kan je dit thema natuurlijk ook op een andere manier benaderen. Wat denk je van optische illusie/bedrog?
Advies: lees je in, zoek op internet en vertaal de zeer vele mogelijkheden die de schilder heeft eens naar de fotografie.
Ik heb 3 links voor je waar je ideeën kunt opdoen:

Dus leef je uit, lees je in en gebruik al je fantasie en kennis en nabewerken (mag natuurlijk, zeker bij dit onderwerp).
Succes!

Stuur je foto of serie uiterlijk vrijdag 26 februari naar mij toe.

Bekijk de resultaten in een fraai overzichtsalbum via onderstaande link.

Scroll naar boven